ARPPEENLAMMEN VIRKISTYSKALASTUSALUE 2019 !

ARPPEENLAMMEN VIRKISTYSKALASTUSALUE 2019  !

HOX !  ARPPEENLAMMEN PILKKI- JA MÖKKIKAUSI ALKANUT - JÄÄT TODELLA VAHVAT. PILKKILUPIA MYYDÄÄN TALVELLA 2019 VAIN MÖKKI- JA ISON KODAN  52M2 VUOKRAAJILLE. ( Sauna sisältyy molempiin ) LAMPEEN ISTUTETTU JÄÄN ALLE RUNSAASTI ISOA KIRJOLOHTA, TAIMENTA JA SIIKAA.   MÖKKI- JA KODAN VARAUKSIA OTETAAN JO VASTAAN. Pystymme näin takaamaan paremman saalis varmuuden ja teiden auraukset. Päivitetty 02.1.2019. Lisätietoa numerosta p. 0400693846.

HOX ! ARPPEENLAMMEN PILKKI- JA MÖKKIKAUSI ALKANUT - JÄÄT TODELLA VAHVAT ! LAMPEEN ISTUTETTU viimeksi Joulukuussa.2018 200 KPL 800 - 1500 G Taimenta. JÄIDEN ALLA RUNSAASTI ISOA KIRJOLOHTA, SIIKAA JA TAIMENTA. ( Tiet aurattu molemmista suunnista, kaikilla 4WD autoilla pääsee hyvin perille ) Päivitetty 02.1.2019. 

Saaliskuvat mökkivuokraajien muutaman tunnin saaliista .2018.

 

Lohikalaa lammessa enemmän kuin koskaan aikaisemmin ! Hox ! Yksityisvesialue - Ei rauhoituksia - alamitta 30 cm lohikaloille - Et tarvitse muuta lupaa kuin Arppeen oman luvan !

Lampi on puhdasvetinen, lammen pohjassa lähteitä - syvyyttä 3-8m.

 

ARPPEEN VUOKRAKÄMPPÄ ( Ei Sähköä, Ei juoksevaa vettä )

 

HOX ! Mökki ( 28 m2  ja 5 makuupaikkaa ) ja sauna vuokrattavana !

 

249 € / viikonloppu ja  490 € / Viikko. 

 

( Mökki varattava numerosta p. 0400693846 )

 HOX ! Mökin ja/tai Ison Kodan vuokraajille kalastusluvista alennusta 10 %, sauna kuuluu veloituksetta molempien vuokraajalle.

VIIMEISIN ISTUTUS  n.200 Kpl 18.4.2018

 TIE JA PARKKIPAIKKA AURATTU 22.4.2018, Tie auki Sompujärvensuunnasta, eli Kemistä akkunustietä Sompujärvelle, käännyt vasemmalle Tervolan suuntaan ja ajat 2km - kääntyy oikealle tie ARPPEE 16 km. ( Huom ! Myös Hyössingin - (pohjois) suunnasta pääsee Arppeelle, tänä talvena on aurattu ). Lumisateet häiritsee jonkin verran liikkumista, mutta varsinkin citymaastureilla pääsee teillä hyvin kulkemaan. Jäätä 22,4.2018 on riittävän paksusti n. 50 cm.

HUOM !  AINA JÄÄLLÄ OLESKELU JA PILKKIMINEN OMALLA VASTUULLA . JOKAISEN VARMISTETTAVA JÄÄN KUNTO JA PAKSUUS ENNEN JÄÄLLE MENEMISTÄ. PIDÄ AINA MUKANASI JÄÄNASKALIT !

Arppeenlampi on aiemmin ollut pitkään Metsähallituksen / Villi-Pohjolan virkistyskalastus-

kohteena, mutta muutaman vuoden tauon jälkeen alueen uusi yrittäjä Keminmaan Autokeskus  on kehittänyt aluetta. Lampeen on istutettu jo yli 10 eri kertaa Isoja Taimenia, Siikoja ja Kirjolohia 2 vuoden sisällä. lampeen on istutettu myös Todella isoja Taimenia n. 2,5 - 5 kg, sekä Siikoja n. 1,5 - 3kg. Kirjolohet ovat suurimmillaan 1,5 - 3 kg. Ennätys kokoisia kaloja runsaasti lammessa ( kuva teksti: Kirjolohien, Taimenien ja Siikojen Istutusta oli auttamassa ja valvomassa Meri-Lapin Urheilukalastajien puheenjohtaja Harry Vinni ja Juksu Mörck ). Lampi sijaitsee Simon ja Tervolan rajamailla, Runkauksen luonnonpuistojen välittömässä läheisyydessä. Lähimpiin taloihin matkaa n. 10 km. Lammessa lisäksi oma Ahvenkanta ja kasvamassa Siikáa, Kirjolohta, Harjusta ja Taimenta. Lampeen on istutettu myös Lohikalojen ruuaksi kymmenpiikkiä, mutua ja joka vuosi pientä siikaa.

 Lampi sijaitsee Simon ja Tervolan rajamailla, Runkauksen luonnonpuistojen välittömässä läheisyydessä. Lähimpiin taloihin matkaa n. 10 km, eli voidaan puhua jo erämaa lammesta. Lammen viereen pääsee normaali kelillä autolla, muttalumimyrskyjen jälkeen, hyvä tarkistaa auraukset alueen vuokraajalta. Lupamaksu hyvitetään jos lumen vuoksi ei pääse lammelle. Tulenteko mahdollisuus lammen rantojen laavujen edessä, sekä uusi tulipaikka heti kun tulet lammenrantaan. Polttopuita voi ottaa talonpäädystä puuvarastosta makkaranpaiston verran – jos laavulta päässyt loppumaan. ( roskaaminen kielletty – kaikki roskat vietävä pois ). Alueella kaksi ulko WC:tä. Tiet ovat olleet hyvässä kunnossa niin Sompujärven suunnalta kuin Ylärunkauksen / Hyössingin kautta. Ajo-ohje Merilapista: Akkunuksen tietä Sompujärvelle, käännyt vasemmalle, ajat 2 km, tulee tien viitta oikealle Arppee 16 km. Alueen uusi yrittäjä Keminmaan Autokeskus hoitaa alueelle ongintakokoisten lohikalojen istutuksia, sekä vuokraa Arppeen kunnostettua  Erämaa mökkiä halukkaille. Alueelle aurattu riittävät parkkialueet ja kelkkauraa pääsee lammelle ilman suksiakin. Parkkialueelta lammenjäälle noin 50m.

 

LUVAN SAAT MAKSAMALLA ETUKÄTEEN TILILLE:

Keminmaan Autokeskus

FI8251310020171824

Lupamaksut käytetään täysimääräisinä alueen hoitoon ja uusien ongintakokoisten lohikalojen istutuksiin. Lupamaksut ja mökkivuokrat ovat edullisemmat kuin muissa vastaavissa virkistyskalastuskohteissa. Hinnat sis. alv 24 %.

Isomman porukalle voidaan räätälöidä sopiva paketti hinta.

 

1 VRK          15 € / VRK, pilkki / viehekalastus / sis 2 lohikalaa / lupa.

1 VRK Perhelupa 30 € / VRK pilkki / viehekalastus / sis 4 lohikalaa / lupa. ( Perhelupa 2 aikuista ja saman ruokakunnan alle 18v. lapset.)

7VRK           49 € / Viikko, pilkki / viehekalastus / sis 6 lohikalaa / lupa.

( Lupamaksu hyvitetään jos autolla ei pääse lumen vuoksi lammen läheisyyteen ja näin estyy kalastamaan pääsy.)

Hox ! Arppeella huono kännykkäverkko, joten lupa on hyvä maksaa etukäteen !

Pilkkilupa on aina kalenterivuorokausi, viestikenttään maksun saajalle merkittävä

henkilöiden nimet ja vuorokausi ( pvm ), jolle lupa on maksettu.

Merkitse myös ajoneuvosi rekisterinumero ja/tai puhelin nro. valvonnan helpottamiseksi.

Lupa käyttää pilkkimiseen yhtä vapaa / kalastaja. Ootto-onget kielletty ! Myös tahnaongen käyttö kielletty, koska tahnakoukun kala nielee syvälle ja vapauttaminen silloin vaikeaa. Lammessa kasvamassa myös pienempää lohikalaa, mitkä voi päästää vapauteen jos ei halua sitä laskettavaksi lupakalaksi. Lohikaloille alamitta on 30 cm, Ahvenille ei ole alamittaa eikä saalis kiintiötä. Kun lohikalakiintiö tullut täyteen kalastus lopetettava tai ostettava uusi lupa.

Tulosta maksukuitti tai tallenna maksukuitti kännykkääsi – jonka voit esittää

luvantarkastajalle. Lupia valvoo paikallisen metsästysseuran valtuutetut tarkastajat.

HUOM !  AINA JÄÄLLÄ OLESKELU JA PILKKIMINEN OMALLA VASTUULLA . JOKAISEN VARMISTETTAVA JÄÄN KUNTO JA PAKSUUS ENNEN JÄÄLLE MENEMISTÄ. PIDÄ AINA MUKANASI JÄÄNASKALIT ! MUUTOINKIN ALUEELLA LIIKKUMINEN, TULISTELU YM - AINA OMALLA VASTUULLA. VARO AINA LIUKASTUMISTA JA RANNAN PITKOSPUUT OVAT USEISSA KOHDISSA HUONOKUNTOISET. ALUEELLA TALLENTAVA JA LÄHETTÄVÄ KAMERA VALVONTA.

 

Tiedustelut: Arppeenlammen Eräkeskus

Keminmaan Autokeskus

Jukka Toivanen p. 0400693846

Valiontie 4

94450 KEMINMAA p. p. 040 3000 280

www.keminmaanautokeskus.fi

www.arppeenlampi.fi

 

ARPPEEN VUOKRAKÄMPPÄ ( Ei Sähköä, Ei juoksevaa vettä )

HOX ! Mökki ( 28 m2  ja 5 makuupaikkaa ) ja sauna vuokrattavana !

90 € / vrk ja  390 € / Viikko. ( Juhlapyhät to-su 290 € )

( Mökki varattava numerosta p. 0400693846 )

 HOX ! Mökin ja/tai Ison Kodan vuokraajille kalastusluvista alennusta 10 %, sauna kuuluu veloituksetta molempien vuokraajalle.

 

 

Arppeenlammen lupafaktat:

Maksa etukäteen tilille: Keminmaan Autokeskus / FI8251310020171824

Viestikenttään maksun saajalle: PILKKILUPA / Henkilön nimi ja pvm.  ___/___2018.

Auton rek.nro ja/tai puh nro:

 

 

 

 

 

 

 

Kuvateksti: Meri-Lapin Urheilukalastajien puheenjohtaja Harry Vinni ja Juksu Mörch valvoi ja avusti Taimenien istuttamista ! 

 LÄHELLÄ LUONTOA !