Lounaislappi 8.4.2020 Jouni Valikainen www.arppeenlampi.fi

ARPPEENLAMMEN VIRKISTYSKALASTUSALUE 2020 !

ARPPEENLAMMEN VIRKISTYSKALASTUSALUE 2020  !

HOX !  ARPPEENLAMMEN KESÄ- JA MÖKKIKAUSI ALKANUT. KALASTUSLUPIA MYYDÄÄN KAUDELLA 2020 VAIN MÖKKI- JA ISON KODAN  52M2 VUOKRAAJILLE. ( Sauna sisältyy molempiin ) LAMPEEN ISTUTETTU RUNSAASTI ISOA KIRJOLOHTA, TAIMENTA, HARJUSTA JA SIIKAA.  PIDÄ KIIRETTÄ - PARHAAT KALASTUS PÄIVÄT/YÖT VARATAAN LÄHIVIIKKOINA. Pystymme näin takaamaan paremman saalis varmuuden - sekä erämaan rauhan vuokraajille. Päivitetty 29.5.2020. Lisätietoa numerosta p. 0400693846.

Mökin 6 hengen vuokra viikolla 90 €/vrk, viikonloppuna 150 €/vrk ja koko viikonloppu pe-su 249 €/vrk ja  590 € / Viikko. + kalastusluvat. Hinnat sis. Tynnyrisaunan. Palju + agrikaatti + uppopumppu lisähinnalla 90 €/vrk. Isokota 52m2 mahtuu yöpymään 10 henkeä ja ruokailemaan 35 henkeä. Kodan + saunan hinta sama kuin 6 hengen mökillä. Pyydä tarjous uudesta isosta 12 hengen mökistä.

( Mökki varattava numerosta p. 0400693846 )

www.keminmaanautokeskus.fi

Katso:  www.arppeenlampi.fi

 

Lohikalaa lammessa enemmän kuin koskaan aikaisemmin ! Hox ! Yksityisvesialue - Ei rauhoituksia - alamitta 30 cm lohikaloille - Et tarvitse muuta lupaa kuin Arppeen oman luvan !

Lampi on puhdasvetinen, lammen pohjassa lähteitä - syvyyttä 3-8m.

 

ARPPEEN VUOKRAKÄMPPÄ ( Ei Sähköä, Ei juoksevaa vettä )

 

HOX ! Mökki ( 28 m2  ja 5 makuupaikkaa ) ja sauna vuokrattavana !

 

Mökin vuokra viikolla 90 €/vrk, viikonloppuna 150€/vrk tai koko viikonloppu pe-su 249 € / viikonloppu ja  590 € / Viikko. 

 

( Mökki varattava numerosta p. 0400693846 )

 HOX ! Mökin ja/tai Ison Kodan vuokraajalle sauna kuuluu veloituksetta molempien vuokraajalle.

ARPPEEN UUSI KELOMÖKKI 80M2 ON VALMIS

Uuteen mökkiin mahtuu n. 12 henkeä majoittumaan

Hox ! Laskemme mielellään paketti tarjouksen polttari, yritys tai muihin tilaisuuksiin. Talveksi 2019 - 2020 valmistuu uusi 80m2 kelomökki samaan pihapiiriin, majoitustilaa lisää n.12 hengelle. Arppeella mahtuu majoittumaan sen jälkeen mökeissä 6 + 12 henkeä, + isossa kodassa 12 henkeä yhteensä n. 30 henkeä- ja tarvittaessa voimme tuoda matkailuautoja tai vaunuja lisämajoitukseksi.

UUTUUTENA !

KOE KALASTUS / ERÄ HUIPENNUS KYLPYTYNNYRISSÄ, JA UPEITA  ELÄMYKSIÄ TÄHTITAIVAAN ALLA !!

Vuokrataan uusi kylpytynnyri 99 € / vrk. Viikonloppu 159 € ,6-8hlö.Halkaisia 1800mm/1700mm.

Hinta sis Argrikaatin, Uppopumpun letkuineen, käyttöohjeistuksen. Täyttö kestää n. 30 min, lämmitys n. 2 tuntia.

VIIMEISIN ISTUTUS  n.200 Kpl Taimenta talvella 2019

 TIE JA PARKKIPAIKKA AURATTU 22.4.2018, Tie auki Sompujärvensuunnasta, eli Kemistä akkunustietä Sompujärvelle, käännyt vasemmalle Tervolan suuntaan ja ajat 2km - kääntyy oikealle tie ARPPEE 16 km. ( Huom ! Myös Hyössingin - (pohjois) suunnasta pääsee Arppeelle, tänä talvena on aurattu ). Lumisateet häiritsee jonkin verran liikkumista, mutta varsinkin citymaastureilla pääsee teillä hyvin kulkemaan.

HUOM !  AINA JÄÄLLÄ OLESKELU JA PILKKIMINEN OMALLA VASTUULLA . JOKAISEN VARMISTETTAVA JÄÄN KUNTO JA PAKSUUS ENNEN JÄÄLLE MENEMISTÄ. PIDÄ AINA MUKANASI JÄÄNASKALIT !

Arppeenlampi on aiemmin ollut pitkään Metsähallituksen / Villi-Pohjolan virkistyskalastus-

kohteena, mutta muutaman vuoden tauon jälkeen alueen uusi yrittäjä Keminmaan Autokeskus  on kehittänyt aluetta. Lampeen on istutettu jo yli 20 eri kertaa Isoja Taimenia, Siikoja ja Kirjolohia 3 vuoden sisällä. lampeen on istutettu myös Todella isoja Taimenia n. 2,5 - 5 kg, sekä Siikoja n. 1,5 - 3kg. Kirjolohet ovat suurimmillaan 1,5 - 3 kg. Ennätys kokoisia kaloja runsaasti lammessa ( kuva teksti: Kirjolohien, Taimenien ja Siikojen Istutusta oli auttamassa ja valvomassa Meri-Lapin Urheilukalastajien puheenjohtaja Harry Vinni ja Juksu Mörck ). Lampi sijaitsee Simon ja Tervolan rajamailla, Runkauksen luonnonpuistojen välittömässä läheisyydessä. Lähimpiin taloihin matkaa n. 10 km. Lammessa lisäksi oma Ahvenkanta ja kasvamassa Siikáa, Kirjolohta, Harjusta ja Taimenta. Lampeen on istutettu myös Lohikalojen ruuaksi kymmenpiikkiä, mutua ja joka vuosi pientä siikaa.

 Lampi sijaitsee Simon ja Tervolan rajamailla, Runkauksen luonnonpuistojen välittömässä läheisyydessä. Lähimpiin taloihin matkaa n. 10 km, eli voidaan puhua jo erämaa lammesta. Lammen viereen pääsee normaali kelillä autolla, muttalumimyrskyjen jälkeen, hyvä tarkistaa auraukset alueen vuokraajalta. Lupamaksu hyvitetään jos lumen vuoksi ei pääse lammelle. Tulenteko mahdollisuus lammen rantojen laavujen edessä, sekä uusi tulipaikka heti kun tulet lammenrantaan. Polttopuita voi ottaa talonpäädystä puuvarastosta makkaranpaiston verran – jos laavulta päässyt loppumaan. ( roskaaminen kielletty – kaikki roskat vietävä pois ). Alueella kaksi ulko WC:tä. Tiet ovat olleet hyvässä kunnossa niin Sompujärven suunnalta kuin Ylärunkauksen / Hyössingin kautta. Ajo-ohje Merilapista: Akkunuksen tietä Sompujärvelle, käännyt vasemmalle, ajat 2 km, tulee tien viitta oikealle Arppee 16 km. Alueen uusi yrittäjä Keminmaan Autokeskus hoitaa alueelle ongintakokoisten lohikalojen istutuksia, sekä vuokraa Arppeen kunnostettua  Erämaa mökkiä halukkaille. Alueelle aurattu riittävät parkkialueet ja kelkkauraa pääsee lammelle ilman suksiakin. Parkkialueelta lammenjäälle noin 50m.

 

LUVAN SAAT MAKSAMALLA ETUKÄTEEN TILILLE:

Keminmaan Autokeskus

FI8251310020171824

Lupamaksut käytetään täysimääräisinä alueen hoitoon ja uusien ongintakokoisten lohikalojen istutuksiin. Lupamaksut ja mökkivuokrat ovat edullisemmat kuin muissa vastaavissa virkistyskalastuskohteissa. Hinnat sis. alv 24 %.

Isomman porukalle voidaan räätälöidä sopiva paketti hinta.

 

1 VRK          15 € / VRK, pilkki / viehekalastus / sis 2 lohikalaa / lupa.

1 VRK Perhelupa 30 € / VRK pilkki / viehekalastus / sis 4 lohikalaa / lupa. ( Perhelupa 2 aikuista ja saman ruokakunnan alle 18v. lapset.)

7VRK           49 € / Viikko, pilkki / viehekalastus / sis 6 lohikalaa / lupa.

( Lupamaksu hyvitetään jos autolla ei pääse lumen vuoksi lammen läheisyyteen ja näin estyy kalastamaan pääsy.)

Hox ! Arppeella huono kännykkäverkko, joten lupa on hyvä maksaa etukäteen !

Pilkkilupa on aina kalenterivuorokausi, viestikenttään maksun saajalle merkittävä

henkilöiden nimet ja vuorokausi ( pvm ), jolle lupa on maksettu.

Merkitse myös ajoneuvosi rekisterinumero ja/tai puhelin nro. valvonnan helpottamiseksi.

Lupa käyttää pilkkimiseen yhtä vapaa / kalastaja. Ootto-onget kielletty ! Myös tahnaongen käyttö kielletty, koska tahnakoukun kala nielee syvälle ja vapauttaminen silloin vaikeaa. Lammessa kasvamassa myös pienempää lohikalaa, mitkä voi päästää vapauteen jos ei halua sitä laskettavaksi lupakalaksi. Lohikaloille alamitta on 30 cm, Ahvenille ei ole alamittaa eikä saalis kiintiötä. Kun lohikalakiintiö tullut täyteen kalastus lopetettava tai ostettava uusi lupa.

Muistutan vielä ettei kukaan käytä isoja yli 6" moottori/akkukairoja turvallisuus syistä - viime keväänä tuli moitteita kun oli kairattu ympäri lampea yli suuria reikiä ( n.8-10"), joihin jalka solahti - muutamalla meinasi mennä nilkka ja vappuviikolla reiät oli isontuneet jo ympäriltäkin todella ohuiksi - isoiksi avannoiksi - vaikka muualla oli vielä hyvät jäät.

Tulosta maksukuitti tai tallenna maksukuitti kännykkääsi – jonka voit esittää

luvantarkastajalle. Lupia valvoo paikallisen metsästysseuran valtuutetut tarkastajat.

HUOM !  AINA JÄÄLLÄ OLESKELU JA PILKKIMINEN OMALLA VASTUULLA . JOKAISEN VARMISTETTAVA JÄÄN KUNTO JA PAKSUUS ENNEN JÄÄLLE MENEMISTÄ. PIDÄ AINA MUKANASI JÄÄNASKALIT ! MUUTOINKIN ALUEELLA LIIKKUMINEN, TULISTELU YM - AINA OMALLA VASTUULLA. VARO AINA LIUKASTUMISTA JA RANNAN PITKOSPUUT OVAT USEISSA KOHDISSA HUONOKUNTOISET. ALUEELLA TALLENTAVA JA LÄHETTÄVÄ KAMERA VALVONTA.

 

Tiedustelut: Arppeenlammen Eräkeskus

Keminmaan Autokeskus

Jukka Toivanen p. 0400693846

Valiontie 4

94450 KEMINMAA p. p. 040 3000 280

www.keminmaanautokeskus.fi

www.arppeenlampi.fi

 

ARPPEEN VUOKRAKÄMPPÄ ( Ei Sähköä, Ei juoksevaa vettä )

HOX ! Mökki ( 28 m2  ja 5 makuupaikkaa ) ja sauna vuokrattavana !

90 € / vrk ja  390 € / Viikko. ( Juhlapyhät to-su 290 € )

( Mökki varattava numerosta p. 0400693846 )

 HOX ! Mökin ja/tai Ison Kodan vuokraajille sauna kuuluu veloituksetta molempien vuokraajalle.

 

 

Arppeenlammen lupafaktat:

Maksa etukäteen tilille: Keminmaan Autokeskus / FI8251310020171824

Viestikenttään maksun saajalle: PILKKILUPA / Henkilön nimi ja pvm.  ___/___2018.

Auton rek.nro ja/tai puh nro:

 

 

 

 

 

 

 

Kuvateksti: Meri-Lapin Urheilukalastajien puheenjohtaja Harry Vinni ja Juksu Mörch valvoi ja avusti Taimenien istuttamista ! 

 LÄHELLÄ LUONTOA !